Till senaste kommentaren

Övergång från förhyrda platser till tillståndsparkering

Jag hyr just nu en parkeringsruta och läste att ni planerar att göra om förhyrda platser till tillståndsparkeringar. Stämmer detta? Det vill säga så man får parkera där det är ledigt. Med någon helt orimlig förklaring att fler får möjlighet att parkera och att stora delar av dygnet så står rutan tom??! Vad vet ni om det? Det är väl snarare som så att stora delar så står det bilar där på rutan eftersom människor bor där. Och jag som jobbar skift. Ska jag behöva åka runt på kvällar och helger leta efter ledig parkeringsplats efter jobbet??!! Då betalar jag hellre lite extra så jag får ha min ruta ifred.
Patrik

Kommentarer

 • Hej Patrik,

  Tack för din fråga.
  Det stämmer att det är ett pågående arbete hos oss att omvandla förhyrda platser till tillståndsparkering. Med ett parkeringstillstånd parkerar man på valfri ledig ruta inom området där tillståndet gäller istället för att ha en fast ruta.
  Med tillståndsparkering kan vi samnyttja platserna på ett bättre sätt än tidigare. Exempelvis kanske vissa bara parkerar på kväll/natt/helg och vissa parkerar bara dagtid. På så vis kan fler människor nyttja samma antal parkeringsplatser.
  I första hand brukar det säljas ett parkeringstillstånd per fysisk parkeringsruta. Över tid kan vi göra beläggningsmätningar där vi undersöker hur många som parkerar på olika tider av dygnet, och beroende på vad mätningen visar kan vi justera antalet tillstånd. Vårt mål är såklart att alla som har parkeringstillstånd ska kunna parkera, så om man märker att det ofta är fullt kan vi på samma vis justera antal tillstånd nedåt.
  Detta är en ändring som gjorts på många av våra parkeringsplatser de senaste åren och vi ser inte att det varit några större problem med att de som har parkeringstillstånd inte får plats.
  Hoppas att detta svarade på dina funderingar, annars är du självklart välkommen att återkomma igen.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.