Till senaste kommentaren

Varför varnar inte er app för servicetid?

Hej! Jag parkerade på Teatergatan i morse, uppmärksammade inte P-förbudet måndagar 8-10 och fick en parkeringsavgift. Det var naturligtvis ouppmärksamt av mig, men det hade varit en bra extra service om appen kunde varna när man försöker starta en parkering på en tidpunkt när det är parkeringsförbud.

Kommentarer

 • Hej Clas,

  När du använder appen och ska starta parkering på gatumark, tresiffrig platskod, finns det flera gator som har samma platskod då de har samma pristaxa. Appen kan inte säga ifrån när det är servicetid på en gata eftersom många adresser i Göteborg har samma platskod men inte samma servicetid.

  Det är alltid skyltningen på gatan som gäller oavsett om appen gav dig besked om att parkeringen upphör dagen efter. Appen är enbart ett hjälpmedel för att du ska kunna betala för din parkering, du behöver själv kontrollera skyltarna på platsen där du parkerar.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!
  Parkering Göteborg
 • Även om det finns flera gator med olika regler inom samma område och att vi som parkerar som själva ska hålla reda på vad som gäller så skulle det fortfarande vara fullt möjligt att skicka en push med appen att du står i en zon som har servicetid och att ev just din parkering kan beröras. Ni skickar ju minst en påminnelse var tredje timme att jag har parkerat så så svårt skulle det inte kunna vara. Det är ju i övrigt en helt fantastisk app - ni har ju Chalmers - dom kanske kan hjälpa er?
 • Hej Ulf,

  Tack för din synpunkt.
  Vi har tidigare tagit önskemål angående detta vidare internt, men det är dessvärre inte en funktion som kommer att läggas in i appen inom den närmsta framtiden. Jag tar oavsett ditt önskemål vidare till rätt avdelning hos oss.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra
 • Modern bedragare. Tar parkeringsavgiften och sen ger böter pga. det är servicetid och sen när man kontaktar dem så säger de vänligen för att få tillbaka din betalde parkeringsavgift måste du fylla en frågeformulär och lämna in den till polisen. Men hallå vad blir det med 850kr jag fått i böter. Det kan vi inte hjälpa dig med. Löjligt 😂 vilka förklaringar. Appen visar inte tydlig info men det kan ändå starta din parkering😂
 • Hej Nazeer,

  Som förare ansvarar du för att parkera fordonet enligt de regler och villkor som är skyltade på platsen. Appen är ett hjälpmedel för att det ska bli enklare att betala sin parkering, men det är alltid skyltning på plats som avgör hur du får parkera.
  När du använder appen och ska starta parkering på gatumark, tresiffrig platskod, finns det flera gator som har samma platskod då de har samma pristaxa. Appen kan inte säga ifrån när det är servicetid på en gata eftersom många adresser i Göteborg har samma platskod men inte samma servicetid.
  Vi kan inte ta bort parkeringsanmärkningen eftersom att det är Polisen som hanterar bestridandet av parkeringsanmärkningar på kommunal gatumark. Om man får en parkeringsanmärkning som man behöver betala, kan vi däremot reklamera den avgift du betalat för biljetten. En reklamation av biljetten gör du direkt till oss via appen.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra
 • Varför inte i appen lägga in en text "Observera skyltning om datumparkering" när man startar en parkering på dessa gator?

  Markku Nieminen
 • Hej Markku,

  Som förare ansvarar du för att parkera fordonet enligt de regler och villkor som är skyltade på platsen. Appen är ett hjälpmedel för att det ska bli enklare att betala sin parkering, men det är alltid skyltning på plats som avgör hur du får parkera. Att kontrollera skyltning är alltid förarens ansvar när man framför ett fordon och det är därför ingen information som finns på alla platskoder i vår app.

  Önskar dig en fin helg!
  Sandra
 • Detta hände mig idag med. Appen varnar inte utan tar betalt när det är service tid 9-12 jämna veckor på parkeringsplarsen.  Jag och ett 20 tal fler fick böter på 850kr var.
  Känns som det är lättförkänta pengar för parkeringsbolaget och p-vakter.

  Varför inte hjälpa bilisterna istället?
  Mattias
 • Hej Mattias,

  När du använder appen och ska starta parkering på gatumark, tresiffrig platskod, finns det flera gator som har samma platskod då de har samma pristaxa. Appen kan inte säga ifrån när det är servicetid på en gata eftersom många adresser i Göteborg har samma platskod men inte samma servicetid. Det är därför inte möjligt att appen ska varna om man startar en parkering på gatumark där servicetid råder.

  Det är alltid skyltningen på gatan som gäller oavsett om appen gav dig besked om att parkeringen upphör dagen efter. Appen är enbart ett hjälpmedel för att du ska kunna betala för din parkering, som förare ansvarar du alltid för att kontrollera skyltar som gäller på platsen innan du parkerar.

   Önskar dig en fin helg!
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.