Till senaste kommentaren

Pris för Plejadgatan som inte längre har stängsel

Hej
Som boende på Lindholmen i snart 30 år med återkommande parkeringsproblem är nu måttet snart rågat.
Vår hyrda parkering på Plejad gatan var omgärdad av stängsel och grind . För några veckor sedan fick vi reda på att stängslet och grinden skulle tas bort utan någon förklaring. Bara där börjar man fundera hur ni behandlar oss parkerings hyresgäster . På toppen av alla irritation kvarstår månadsavgiften med ett ( symboliskt ) avdrag på 50 kr . Med dessa försämringar var det gäller säkerhet mm för oss kvarvarande hyresgäster måste frågor ställas.
1 Hur kan ni ta 1000 kr/ månad för obevakade parkeringsplatser?
2 Var stängsel + grind värd 50 kr /månad?
Mvh
Conny Sjöström

Kommentarer

 • Hej Conny,

  Tack för din fråga,

  Inhägnaden på Plejadgatan har tagits bort eftersom att rondellen utanför ska byggas om och då tar en del av parkeringsplatsen i anspråk inom kort. Därmed kan vi tyvärr inte ha kvar stängsel runt parkeringsplatsen. Detta är alltså inte vi på Parkering Göteborg som har beslutat att ta bort stängsel och ett antal parkeringsplatser på eget bevåg, utan det är en ny trafikplanering gällande bland annat en ny spårväg/vändplats som påverkar vårt område.

  Staden delas in i olika geografiska områden och priserna sätts utifrån principen ”ju mer centralt - desto högre pris”. Gränserna mellan olika områden påverkas och förändras i takt med stadsutvecklingen. På vår hemsida kan du läsa mer om vår prisstrategi.
  Vi räknar med 80 kr tillägg för att en parkeringsplats som är bakom låst grind. Tillståndet på Plejadgatan ligger kvar på samma pris som 2020 och har alltså inte fått någon sedvanlig prisökning sedan dess. Därmed har vår marknadsavdelning valt att sänka månadspriset med 50 kr då inhägnaden tas bort.

  Om du är intresserad av en inhägnad parkeringsplats i närheten kan jag rekommendera att du ställer dig i kö för ett parkeringstillstånd på Miraallén där vi har en inhägnad parkeringsplats. Du kan läsa mer och ansöka här!

  Återkom gärna om du har fler funderingar.
  Önskar dig en fin dag!
  Sandra
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.