Till senaste kommentaren

Kan ni begränsa vilken slags fordon som får parkera på laddplatser?

Hej!
Jag måste verkligen fråga varför man inte begränsar parkeringsplatser med laddstolpar till enbart el- och hybridbilar??
Som det ser ut nu kan vilken bil som helst ställa sig på parkeringsplatser där laddstolpar finns vilket då begränsar möjligheterna för just elbilar att kunna laddas.
Det finns oftast ”vanliga” platser på/i samma område men det struntar bilister med diesel-bensindrivna bilar utan ställer sina bilar precis vart dom vill, på grund av att det är tillåtet.
Vi strävar ju efter en fossilfri stad men detta gör att det blir svårare för oss som valt tex hybridbil! När jag inte får plats att ladda så går min bil över till bensin och är lika dålig för miljön som övre icke laddbara fordon!
Hoppas på återkoppling!
Med vänlig hälsning,
Carmen Larsson Weinsjö

Kommentarer

 • Hej Carmen,

  Tack för din fråga!

  På många parkeringsplatser finns det specifika laddplatser som är skyltade med vägmärke T24, vilket anger att endast fordon med möjlighet till laddning får parkera på dessa platser. På många parkeringsplatser finns dock även ett stort behov för parkering med fossildrivna fordon. Vårt mål är att våra parkeringsplatser ska kunna samnyttjas så långt det går för att så många som möjligt ska kunna nyttja parkeringsplatserna i Göteborg. Det är en ganska svår bedömning att avgöra hur många platser som ska vara skyltade med vägmärke T24, då man inte heller vill att laddplatser som är reserverade för elfordon ska stå tomma när alla de övriga platserna är upptagna. Gäller detta någon speciell parkeringsplats får du gärna återkomma med vilken, så kan jag ta det vidare inom bolaget så vi kan se över hur det ser ut på just den ytan.
  Hoppas detta var svar på din fråga, men du är självklart välkommen att återkomma om du har några fler funderingar.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.