Till senaste kommentaren

Går det att betala parkering med bensinkort i appen?

Jag vill lägga till CircleK som betalkort, hur gör jag detta
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Per,

  Det går tyvärr inte att lägga in bensinkort som betalkort i appen. Man kan använda Mastercard, Visa, Visa Electron och American Express. Samtliga kort måste ha chip och vara öppna för internetköp.
  Från och med 1 juni 2022 kommer det också endast vara möjligt att betala med kort kopplade till Visa, Mastercard och American Express i våra betalautomater. Mer om detta kan du läsa här: https://www.parkeringgoteborg.se/nyheter/kort-utan-chip-utgar-som-betalmedel/

  Önskar dig en fin dag!
  Parkering Göteborg
  Bästa svaret
 • Inte för att va sån, men bensinkort utan chip går inte att använda för online-köp. Därför är de fullt lagliga att använda som betalmedel i parkeringsautomater. Det borde vara av intresse för kommunen att uppmuntra till att använda så många betalalternativ som möjligt, på ett rimligt sätt. Förslag: Parkeringsautomater som accepterar fysiska betalmedel; mynt, bankkort och bensinkort. Även betalning med appar i mobiltelefon (swish eller dedikerade parkeringsappar, sms). Jag har själv svårt att se att en "trend" som går mot att skala ner antalet betalalternativ kommer fortgå i längden. Det borde snarare vara tvärt om, dvs att erbjuda fler betalalternativ. Att inte erbjuda flera betalalternativ är snarare ett tecken på lathet? Det är ju väldigt bekvämt att luta sig emot att "alla använder kreditkort från swedbank" och "appar (parkeringsappar och sms) i sin iphone", och därför ska detta vara enda sättet att betala för sin parkering. Personligen använder jag bensinkort för att tanka bilen och betala parkering. Det är pga säkerhetsskäl, ingen kan ta mina kortuppgifter och spela på online-kasinon eller förbruka saldot på annat sätt. Varför vika sig för EasyPark och Parksters önskemål? Ställ krav på företag som levererar tjänster till er, inte tvärt om!
  David
 • Hej David!

  Tack för ditt meddelande.

  Ökade säkerhetskrav och lagar kring kortbetalningar i appar samt betalautomater är anledningen att vi inte kan ta emot betalning med chippade bensinkort.

  Man kan använda Mastercard, Visa och American Express. Samtliga kort måste ha chip och vara öppna för internetköp.

  I november 2020 lanserade vi på Parkering Göteborg en ny tjänst under namnet Tjänsteparkering. Tjänsten togs fram för att möta behovet hos anställda som vill parkera i tjänsten med hjälp av appen och därmed slippa hantering av kvitton.

  Med Tjänsteparkering kan företaget betala de anställdas parkering på faktura – ett smidigt alternativ för dig som tidigare betalat med ett ochippat kort.

   Önskar dig en fortsatt fin dag.
  Robert Kundtjänstrepresentant

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.