Till senaste kommentaren

Vad kostar parkeringstillståndet Elladdning natt?

För att ladda din bil på Parkering Göteborgs offentliga parkeringsplatser med Göteborg Energis laddare kan du köpa ett parkeringstillstånd som kostar 250 kr/ månad, men efter beslut av Kommunfullmäktige kommer parkeringstillståndet Elladdning Natt vara tillfälligt kostnadsfritt från 1 juli – 31 december 2022. Den faktiska kostnaden för det du laddar tillkommer dock enligt förbrukning/kwh.

Tillägg från februari 2024: Tillståndet är fortfarande kostnadsfritt. Läs mer om tillståndet ​via denna länk. ​​​

Parkering Göteborg (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Kommer beslutet om kostnadsfritt Perkeringstillstånd att förlängas från den 1/1 2023, eller återgår det till 250:-/månad från årsskiftet?
 • Hej Jens!

  Tillståndet Elladdning natt är fortfarande kostnadsfritt. Du kan läsa mer om tillståndet här och vad som gäller.

  Önskar dig en fin dag!
  Parkering Göteborg
 • Hej , jag ser inte mitt p tillstånd natt elbil i appen , hur får man fram denna ?

  Tommy Karlsson
 • Hej Tommy,

  Jag ser inte att du har något tillstånd Elladdning Natt. Du kan ansöka om det via denna länk.
  (öppna giltighetsbilagan för att se alla parkeringsplatser det är giltigt på).

  När du ansökt får du ett erbjudande inom 1-2 arbetsdagar som du behöver tacka ja till, sedan kan du se tillståndet via "Tjänster" i appen. Där lägger du sedan in ditt registreringsnummer innan du börjar parkera.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Sandra
  (Uppdaterad )
 • Hej! Kan man ställa en hybrid bil på parkeringen för parkeringstillståndet Elladdning natt?
  Alexan
 • Hej Alexan,

  Så länge du kan ladda bilen via kabel går det bra att använda tillståndet Elladdning natt. Ett villkor för tillståndet är att du laddar din bil när tillståndet används. Bilen kan stå kvar när den är fulladdad tiden ut som tillståndet gäller.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Mattias Kundtjänstrepresentant
 • Fick till mig av er kundtjänst att jag inte måste ladda när jag står parkerad
  ​Vad gäller?
  Alexandra
 • Hej,

  Villkoren står här på hemsidan och där står följande:
  "Observera att tillståndet ska nyttjas i samband med att du laddar din elbil på de anvisade platserna. När bilen är fulladdad kan bilen stå kvar tiden ut som tillståndet gäller. För det fall vi upptäcker att man nyttjar tillståndet i strid med villkoren förbehåller vi oss rätten att dra in ditt tillstånd ”Elladdning natt".
  Mattias Kundtjänstrepresentant
 • Hej! Jag har ett nattillstånd för elbilsladdning men jag förstår inte hur jag använder det korrekt. För att ladda bilen behöver jag starta en parkering och då blir jag debiterad för själv platsen också trots att jag har tillstånd? 


  Jimmy Gustafsson
 • Hej Jimmy,

  När du ska starta din laddning gör du det direkt på tillståndet istället för att starta laddningen i samband med en parkeringsbiljett. Gå till "Tjänster" i appen, välj "Parkeringstillstånd" och sedan "Jag vill ladda". Ange uttagsnumret och starta laddningen.

  Återkom gärna igen om du har fler funderingar!
  Sandra

 •  Vad gäller vid rödadagar är det samma som en helgdag tex lördag? Eller betalar man som vanligt mellan 8-18?
  Alexandra
 • Hel Alecandra,

  Tillståndet påverkas inte av röda dagar utan gäller enligt de tider som gäller för veckodagen. Om det är en röd dag på en torsdag till exempel, så gäller tillståndet som en vanlig torsdag.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Sandra
 • Hej, kommentar till Jimmys fråga ovan. Jag hade önskat tydligare information från er gällande hur man ska använda appen då man har Elladdning natt. Jag hade inte heller alls uppfattat att man ska gå via fliken ”tjänster” utan har startat en parkering vid varje laddning, och då flera gånger fått betala parkeringsavgift också. Ni kanske kan göra en lathund som man kan kolla på när man skaffar tillståndet. Kanske med bilder för att göra det supertydligt? Så slipper ni irriterade meddelanden vid reklamationer. Mvh
  Frida
 • Hej Frida,

  Tack för att du kontaktar oss.
  Jag ser att du har haft ett parkeringstillstånd Elladdning Natt sedan november förra året. Vi har efter detta lagt till en särskild bilaga som man får med i sitt erbjudande, efter feedback från andra kunder som liknar det du skriver ovan. Bilagan innehåller instruktioner om hur man startar laddning på parkeringstillstånd. Jag har bifogat den här så att du kan se den, men den ska också finnas tillgänglig på ditt avtal om du loggar in på Mina Sidor.
  Återkom gärna om du har fler funderingar.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.