Vad är skillnaden på dag och dygn när det gäller parkeringsbiljetter?

Att man kan betala ett särskilt fast pris för antingen "dag" eller dygn" skapar ibland lite frågor hos våra kunder, vilket vi så klart kan förstå.

Dock är förklaringen förhållandevis enkel. Dag innebär att parkeringsbiljetten gäller samma kalenderdag. Det vill säga fram till att det datumet tar slut vid midnatt.

Till exempel så kan man på parkeringsområdet Liseberg Östra köpa en biljett för 110 kr/ dag, och det innebär då att man får stå resten av den dagen, tills klockan slår midnatt. Därefter upphör biljetten att gälla.


Dygn innebär å andra sidan att biljetten är giltig ett dygn framåt, det vill säga 24 timmar från köpet.

Till exempel kan man på Ullevigaraget köpa en biljett för 160 kr/dygn. Köper man då den kl. 16 på måndagen, så får man parkera till kl. 16 dagen därpå.


Om biljetten är köpt i app eller automat spelar ingen roll, det är samma definition av dag och dygn som gäller. Dock så kommer appen automatiskt att taxera ordinarie timpris tills man kommer upp i eventuellt fast pris som finns på området.

Köper du istället en biljett via en automat så måste du själv aktivt välja ett fast pris för dag eller dygn om det finns som alternativ.
Parkering Göteborg (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.