Söker parkering för min husbil

Hej. Jag har köpt husbil och söker parkering för den. Jag ser att det finns husbilar på en parkeringsplats i Fräntorp och den platsen skulle vara intressant för mig. Min husbil är under 6 meter lång. Hur gör jag och vad kostar det?

Kommentarer

 • Hej Stefan!

  Om din husbil har fordonslassen personbil klass 2, kan du ansöka om parkeringstillstånd på Fräntorpsgatan.

  För att kunna ansöka om parkeringstillstånd behöver du skapa ett konto, om du inte redan har appen Parkering Göteborg. I så fall loggar du in med samma inloggningsuppgifter på vår hemsida som du har till ditt konto på appen och aktiverar "Hyra parkering".

  Efter det kan du ansöka om ett parkeringstillstånd via vår karta: Hitta parkering | Parkering Göteborg (parkeringgoteborg.se), på kartan behöver du välja "Parkeringstillstånd/förhyrd plats" och sedan ser du på kartan vad som finns ledigt. Om det inte finns något ledigt just nu kan du ställa dig i kö och så snart det är din tur i kön får du ett mejl med ett erbjudande i. Då loggar du in på "Mina sidor" igen och tackar ja till tillståndet.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!
 • Parkering Fräntorp.
  Hur lång husbil får plats?
  Längden och bredden på rutan?
  Är det OK med bilens överhäng utanför rutan?
  Har det varit inbrott skadegörelse där?
  Finns bevakning?  Salle
 • Hej Salle,

  Parkeringsrutorna är ca 3.70 m x 5 m
  Lite överhäng utanför rutan är acceptabelt, men det ska inte vara störande för andra fordon och/eller hindra körbanan. Vi för ingen statistik på eventuella inbrott/skadegörelse per område, men jag känner inte igen att det skulle vara något känt problem på just Fräntorpsgatan. Vi har inte kameraövervakning på ytan.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.