Priser på el-laddning

Som boende i Göteborg så har elbilsladdning blivit väldigt dyrt. Vi som bor i lägenhet har ju inget annat att välja på om man vill ladda nära boendet. När jag köpte elbil för ca 4 år sen så kunde jag inte drömma om att det skulle bli så här dyrt. Trots krig och höga elpriser så är 5 kr per kwh väldigt högt.
Ni skulle kunna underlätta för oss som bor i Göteborg genom att införa billigare elpris på natten.
Eller på något annat sätt sänka priset för boende i Göteborg.

Kommentarer

 • Hej Nils,

  Tack för att du kontaktar oss!

  Prishöjningen är en följd av de kraftigt ökade elpriserna som drabbar hela vårt samhälle, och vi följer nu prisutvecklingen.
  Det nya priset från och med 3 oktober är 5 kr/kWh, vilket är en höjning med 2 kronor.
  Det nya priset gäller på alla normalladdare med en effekt mellan 3,7 och 22 kW.
  De flesta av Parkering Göteborgs uttagspunkter med rörligt elpris. Detta innebär att vi totalt sett inom Parkering Göteborg fått kraftigt ökade kostnader.
  Totalt sett har vi idag ett högre inköpspris än försäljningspris på flertalet laddpunkter.

  Vi behöver beakta i vår prissättning kostnader för installation, elservis, uppkopplade abonnemang, underhåll, kundtjänst/support, systemutveckling, licensavgifter.
  Detta ihop med ett energimarknad som har rusat gör att vi har bedömt att vi behöver ta ut 5kr/kWh för att täcka dessa kostnader.
  Vi tittar framöver på att se om det går att ha olika prissättningar vid olika tider på dygnet.

  Vi följer marknaden noga och reglerar priset därefter.


  Jordana Kundtjänstrepresentant
 • Håller med Nils.
  Publik laddning och även för boende i stan är oförsvarligt dyrt på Göteborgs Stads platser. Ocker är vad det är. Plus en förhöjd avgift på p-platsen. 
  Inte lönt att ladda på dessa platser. Bättre priser på snabbladdarna osv.
  Synd att marknadsavdelning har så mycket otur när dom tänker.
  Hade priserna varit i rätt nivå med marknaden hade man valt deras laddare i större utsträckning.
  Har slutat ladda på dessa platser till förmån för andra vettigare aktörer.
 • Hej Tomppa,

  Det är såklart synd att du inte är nöjd med våra priser för elladdning. Förklaring till varför priset har höjts finner du i min kollegas svar ovan. När förutsättningarna förändras är vår avsikt såklart att priset ska justeras nedåt igen men, som det ser ut idag är 5 kr/kWh det priset som vi bedömt att vi behöver ta ut för att täcka våra kostnader.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Sandra
 • Konstigt att övriga aktörer redan nu kan sänka priser. Men ni håller fast i höga priser med hänvisning till övriga kostnader. 
  Hade inga större förväntningar på er ändå.... Ni gör som ni vill. Surt men fakta....
 • Hej - El priserna är ju nu nere på ca ca 1kr - Ni säger att P el priserna kommer att regleras med marknadspriserna, vilket ni gjorde när de gick upp.  
  ​Det gjorde ni när de gick upp - sänker Ni nu när elpriserna är ner på ca 1kr?  Vi hoppas på Max 3kr från 1a maj?
 • Hej Stefan,

  Vi har tagit frågan vidare till berörd avdelning och väntar på återkoppling. Återkommer till dig när vi fått svar.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Sandra
 • Hej och Tack för kvick response.  Idag är spot priset 58-59 öre per kWh - då blir 5kr väldigt mycket även med nät och skattepåslag.  Hoppas vi får lika stor justering som när priset höjdes.

  Men en annan fråga - hur gör man. Vi får vår nya elbil i veckan som kommer. Använder man bara sin vanliga P app och slår på när man kommer och av när man är klar? Kan man se på/i systemet på något sätt hur mycket el man har "tankat"?

  mvh - stefan


 • Hej igen Stefan,

  Jag förstår! Vi behöver också beakta i vår prissättning kostnader för installation, elservis, uppkopplade abonnemang, underhåll, kundtjänst/support, systemutveckling, licensavgifter och liknande vilket gör att priset normalt ligger över det pris som man betalar tex i hemmet. Såklart vill vi ha rimliga priser, och vi väntar på utlåtande från rätt avdelning som bättre kan svara på frågan rörande eventuell sänkning.

  Du startar din laddning i appen Parkering Göteborg i samband med att du parkerar. För att komma igång måste du först slå på Elladdning i inställningar i appen. Om du parkerar på en avgiftsparkering startar du laddningen i samband med start av biljett för parkeringen. Om du parkerar med ett parkeringstillstånd startar du laddningen separat på tillståndet i appen och betalar med inlagt betalkort. När du har avslutat laddningen i appen kommer du att få ett kvitto via mejl som visar pris och hur många kWh som har laddats.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Sandra
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.