Till senaste kommentaren

Invända mot kontrollavgift - hur lång är hanteringstiden?

Hej!
Jag undrar hur lång tid det brukar ta innan man får besked kring sin invändning mot kontrollavgift. Jag har använt formuläret på hemsidan och har angett en mejladress. Jag undrar också om det både är vardagar och helgdagar som räknas in i tidsfristen för betalning om 10 dagar.

Mvh,
William

Kommentarer

 • Hej!

  Det tar i normala fall cirka 3-5 arbetsdagar, men just nu under semestertid så är handläggningstiden lite längre.
  Du behöver inte oroa dig för fristen om 10 dagar när du har gjort en invändan, det har vi då kontroll på oavsett och du kan lugnt emotse svar från handläggare då turen har kommit till ditt ärende.

  Parkering Göteborg
 • Hej! Jag har betalt parkeringsavgiften men registrerade av misstag min mans bil. Går det att bestrida kontrollavgiften på ngt sätt?
  Jenny
 • Hej Jenny,

  Du kan göra en invändning mot kontrollavgiften via detta formulär, så kikar vi på ditt ärende. Vi hanterar inte invändningar mot kontrollavgifter i detta forumet. 

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra
 • hur kan jag se om jag har ett faktura som inte betalat?
  William Al Ahmad
 • Hej William,

  Det beror lite på vilken typ av faktura du syftar på. Om det är en kontrollavgiftsfaktura som är utfärdad av Göteborgs Stads Parkering AB så kan du ringa oss på 031-774 37 00 så kan vi kontrollera ditt registreringsnummer. Om du fått en kontrollavgift av ett annat parkeringsbolag behöver du kontakta dem direkt för att se om den är obetald. Om du fått en parkeringsanmärkning på gatumark kan du kontakta Transportstyrelsen.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.