Hur fungerar det med helger och röda dagar för Parkering Göteborgs tjänster?

Bakom varumärket Parkering Göteborg så finns det två separata ansvarsområden (och även lagrum) som kallas för gatumark samt tomtmark.

Vi som ansvarar för denna hemsida är Göteborgs Stads Parkering AB och vi tillhandahåller parkering på tomtmark i staden. Två tydliga exempel på vår tomtmark är P-hus Heden och den stora öppna parkeringen vid Valhalla.

De som ansvarar för gatumark är Stadsmiljöförvaltningen (tidigare Trafikkontoret). De tar ansvar för frågor om parkering utmed kommunalt ägd gatumark.
Vår gemensamma ambition är ju dock att du som kund inte ska behöva fundera så mycket mer på detta, då du t ex ska använda vår gemensamma app för att betala parkering eller ser vår logotyp ute på stan.

Vad som gäller på gata om röda dagar och helger skiljer sig från tomtmark, och om det är den infon du söker så kan du läsa en bra sammanfattning om detta i den här tråden.


Angående priser och hur våra tjänster på tomtmark fungerar på röda dagar samt helger så är detta en årligen återkommande fråga i samband exempelvis påsk eller julafton. Därför ska vi nu försöka reda ut detta så gott vi kan, och ställ gärna följdfrågor här nedan om du vill!

Vår (Göteborgs Stads Parkering AB) prissättning på tomtmark tar ej hänsyn till om en så kallad "röd dag" i kalendern, infaller på till exempel en tisdag.

Det är då fortfarande en vardag man betalar för. Samma princip gäller i samband med att man kanske köper ett parkeringstillstånd månadsvis, det är vad som gäller på vardagar du ska tänka på även om dagen är röd i kalendern.

"Helg" är lördagar och söndagar i kalendern helt enkelt.

Detta är samma om man betalar via appen eller automat.

Vi tar ej heller särskild hänsyn till begreppet "dag före helgdag", med enda undantag vår specialtjänst "Tjänsteparkering" som har en begränsning ute på Saltholmen; där ska det endast gå att parkera via Tjänsteparkering under helgfri måndag – fredag 06-18 och där fungerar det alltså inte heller att parkera under ”dag före helgdag”.

Parkering Göteborg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.