Till senaste kommentaren

Elbilsladdning på boendeparkeringen

Hur kan ni inte ha åtgärdat boendeparkeringen med elbilsladdning? För att kunna ladda bilen måste jag betala för parkering även om jag får stå där med mitt boendeparkeringstillstånd. Jag ringde in angående detta i maj hur kan ni inte ha åtgärdat detta än?
Anna

Kommentarer

 • Hej Anna,

  Tack för din fråga.
  För att kunna ladda bilen direkt på produkten boendeparkering så behöver vi ta över hanteringen av dessa tillstånd från Stadsmiljöförvaltningen, så att de är synliga i vår app. Det är ett mycket stort arbete där vi även stött på en del hinder. Vi vet tyvärr inte när detta är klart.

  Det vi kan tipsa om så länge är ett parkeringstillstånd Elladdning Natt. Tillståndet är gratis och tillåter dig att parkera på flera av våra parkeringsplatser nattetid i samband med laddning. Du betalar då bara för elförbrukningen. Du kan läsa mer om tillståndet och klicka dig vidare till ansökan via denna länk.

  Återkom gärna om du har fler funderingar.
  Önskar dig en fin dag!
  Sandra
 • Hej Parkering Göteborg

  Vad har ni för status i detta ovan?
  Enligt mig är det ju helt sjukt att man skall få betala P-Platsen 2ggr.
  För om jag står utan att ladda är det ju vanlig Boendeparkering.
  Hur svårt är det att göra in boendeparkeringen i appen för det är ju Göteborgs stad båda två…
  Skamligt dåligt…. Eller behåll gamla appen…
  Clas
 • Hej Clas,

  Jag förstår att det är frustrerande. Vi arbetar för att få in boendeparkeringen i vår app, men det är tyvärr inte riktigt så enkelt som det låter. Stadsmiljöförvaltningen som ansvarar för boendeparkering är en förvaltning i Göteborgs stad, och även om vi är kommunalt ägda så är Göteborgs Stads Parkering AB ett aktiebolag och en helt annan del av staden. Så fort allting är på plats kommer ni som har boendeparkering att få information om detta.
  Tillsvidare rekommenderar jag vårt parkeringstillstånd Elladdning Natt som låter dig parkera på våra andra laddplatser utan att betala parkeringsavgift på nätterna. Du kan läsa mer om detta här.

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.